Yogalessen in de joert Mandala met yogaleraar Yvan

Camping Prads Haute-Bléone
Yogales in de joert MandalaDe joert Mandala voor de yogalessenOntspanning na een yogales

Presentatie en oorsprong van yoga

Boeddhabeeld

Yoga is een eeuwenoude Indiase filosofie die zich mettertijd verrijkt heeft met technieken, teksten, praktijken en overtuigingen.

Rond het begin van ons tijdperk heeft een wijze geleerde de oude teksten gecompileerd en de praktijken herzien. Geïnspireerd door de formulering van het boeddhistische onderwijs, heeft hij een werk geschreven over de moderne yoga, de 'Yoga-Sutra'.

Het werk inspireert de yogaoefeningen met als doel de eenheid van lichaam en geest en de gezondheid te bevorderen. Yoga is geen religie maar een 'filosofie gebaseerd op oefeningen' die een doel nastreeft.

De bewuste ontspanning is tegelijk een stap in het verloop en een gevolg van de praktijk. Dankzij de rust neem je de 'juiste actie' en zie je af van 'reactie'.

Verblijf voettochten-yoga

Tijdens je verblijf maak je voettochten en doe je aan yoga. De oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk.

Je wordt begeleid door Yvan, gepassioneerd liefhebber van voettochten en berggids. Hij heeft een yogaopleiding gevolgd aan l’Ecole française de Yoga de Provence.

Comfortabele slaapgelegenheid in een chalet of joert met vegetarisch volpension in een prachtige omgeving.

Data :

van 19 tot 25 juni 2016 met Mercedes: massages en gebruik van de Tibetaanse kom en diapason

van 3 tot 9 juli 2016 met Edith

van 21 tot 27 augustus 2016 met Yvan

Inlichtingen en inschrijvingen: Mandala Voyages, Tel. 06 88 18 48 68 (contact@mandala-voyages.com).

Ieder zijn yogaoefeningen

Cours De YogaYoga Dans La Tente MandalaYoga ExterieurYvan Professeur De Yoga

Eenieder heeft een reden om aan yoga te doen. Pijn in de rug, nood om te ontspannen, zin voor introspectie ... elke stap in yoga moet onze (geestelijke) gezondheid bevorderen.

Zichzelf beter leren kennen om zijn sterke punten beter te benutten en zijn zwakke punten te verminderen. Trapsgewijze voortschrijden om tot een betere zelfkennis te komen door zijn sensibiliteit en mentale kracht te ontwikkelen.

Afstappen van zijn gedragspatroon en het vervangen door 'niets'; alleen door een heldere geest vrij van alle concepten en vooroordelen.

Yogaën op de Camping Mandala

De yogaoefeningen die de camping verzorgt steunen op een eenvoudige maar echte aanpak van deze voorouderlijke wetenschap.

Elke morgen van 8.30 tot 9.30 uur (juli/augustus): op aanvraag voor de overige tijd. Het tijdschema kan worden aangepast in functie van de vraag en organisatie van de andere activiteiten op de camping.

In de joert staat een doos om iets te schenken. Je geeft wat je wilt.

Groepen kunnen oefeningen krijgen binnen een specifiek tijdschema (op aanvraag).

Matrassen zijn ter plaatse beschikbaar. Breng een handdoek of pareo mee en een sjaal voor de ontspanningsoefeningen.

De lessen en oefeningen zijn aangepast aan het niveau van de deelnemers en aan hun limieten. Men zegt: "Het is niet de mens die zich aanpast aan yoga, maar yoga aan de mens!"

Iedereen is welkom en kan meedoen.

Voor de les maken we eenvoudige opwarmingsoefeningen en wordt bijzondere aandacht besteed aan de ruggengraat. De ademhaling is van essentiëel belang. Langzaamaan leer je je ademhaling koppelen aan het ritme van je bewegingen.

Meer en meer voel je gewaarwordingen die je tot nu toe niet kende en die nieuwe gevoelens doen ontstaan.

Na de oefeningen kun je meedoen aan een ontspannings- of meditatiekuurtje om de rust en het contact met jezelf te laten voortduren.

Tijdens het verblijf voettocht–yoga maak je voettochten en doe je aan yoga onder begeleiding van Yvan.

Een rustige camping en een uniek concept

De sfeer die voortvloeit uit de yogaoefeningen in de joert Mandala creëert op de camping een gevoel van grote rust en welbehagen.

De spelen op het terrein zijn leuk en rustig.

De klanten zijn hartelijk omdat we een 'echte' menselijke relatie vol oprechte genegenheid bevorderen. Iedere persoon is zichzelf en respecteert de andere.

We willen dat onze camping een rustige vakantieverblijfplaats is en blijft. Dat is niet altijd gemakkelijk maar het is het doel dat we ons stellen!