Steden & dorpen in de Alpen van de Haute Provence

Camping Prads Haute-Bléone
Dorp in de ProvencePrads Haute-BléoneKlokkentoren van Vière

In het dal van Haute-Bléone

Haute-Bléone maakt deel uit van het project route de l'Art contemporain VIAPAC. De dorpjes en gehuchten die hier verscholen liggen hebben hun charme en authenticiteit weten te behouden. Hun schilderachtige decor schept een unieke sfeer.

Heyre

Blegiers

Heyre is een echte parel. De restauratie van het dorp getuigt van de lokale en traditionele architectuur. Het biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Hier vind je een kunstwerk van Hermann de Vries ...

Afstand te voet vanuit de camping: ongeveer 2 uur - Met de auto: 15 à 20 min. op een berijdbare weg.

Tercier

Typisch dorp gelegen in een pittoresk berglandschap van de zuidelijke Alpen. Startplaats voor de Tour de Carton en een bezoek aan de vroegere plaats van de Abbaye de Faillefeu.

Afstand te voet vanuit de camping: ongeveer 1.25 uur - Met de auto: 15 à 20 min. op een berijdbare weg.

Saume Longe en Vière

Onze lievelingsplekken

Chapelle De Viere

Het meest excentrisch gelegen dorp aan de voet van het grote keteldal van de Massif des Trois Evêchés. De omgeving is verbazingwekkend!

Hier starten voettochten om afgelegen dorpen, de Tour de la Julie en het gehucht Vière met zijn gerestaureerde kapel te bezoeken, maar ook om de Edgestones, een modern kunstwerk van Richard Nonas te zien. Nieuw: de Chemin de l'Instituteur die Prads met de gemeente Le Vernet verbindt.

Afstand te voet: ongeveer 2 uur vanuit Les Eaux Chaudes - Met de auto vanuit Prads: 30 min. op een teerweg en dan 7 km op een berijdbare weg.

De 'pistes' in het dal zijn onderhouden waardoor je met de auto de dorpen en weiden kunt bereiken.

Buiten het dal van Haute-Bléone

Bezoek aan Moustiers Ste Marie, een hoog neergezet dorp bij het begin van de Gorges du Verdon

Moustiers Sainte Marie

Nadat je de prachtige lavendelvelden op het plateau van Valensole (bloeitijd van midden juni tot begin juli) hebt doorkruist, kun je door de charmante steegjes wandelen en tot aan het hoog neergezette sanctorium lopen.

Na je bezoek kun je gaan zwemmen in het meer van Ste Croix.

Om meer te weten, klik op www.moustiers.eu (in ongeveer 1.15 uur met de auto via Valensole).

Seyne-les-Alpes

De Cité Vauban verbindt de noordelijke en zuidelijke Alpen. De burcht en het museum van de muilezel zijn wel een omweg waard.

Hier starten talrijke voettochten. In het meer van Serre Ponçon kun je watersporten. Het biedt tevens een prachtig uitzicht op de omgeving: www.valleedelablanche.com (in 1 uur met de auto).

Digne-les-Bains

Digne Les Bains

Als badplaats, prefectuur van de Alpen van de Haute Provence en vooral als stad van de lavendel biedt Digne-les-Bains de bezoeker veel bezienswaardigheden. Hieronder hebben we enkele plaatsen en activiteiten opgesomd:

  • lokale producten
  • markten en activiteiten rond het 'terroir'
  • rustig water om te zwemmen
  • het museum van de lavendel
  • geologisch reservaat
  • stichting van Alexandra David-Néel…

Om meer te weten, klik op www.ot-dignelesbains.fr (in ongeveer 35 min. met de auto).